Snabbinlagd gurka – Byhäxan – Recept

Dalmatian Mom: Inlagd gurka i ättikslag

Om man inte har en stor burk så kan man göra allt i en bunke och sedan fördela i mindre burkar när allt är klart. Johan har gärna inlagd gurka på sin ostsmörgås vilket jag tycker är lite konstigt. Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Pressgurka är ett klassiskt tillbehör som är väldigt gott att servera till t.ex. en köttgryta. Förgyll din vardagsmat eller förhöj dina smörgåsar med denna underbara saltgurka i ättikslag. Godare och mycket billigare än köpt. Inlagd slanggurka ( burken var full för några dagar sedan!), 2 sorters ättiksgurka och snabbsaltad vit gurka. Ingredienser: 1 ½ kg slanggurka 2 dl ättikssprit 3 dl vatten 3 dl socker 1/4 dl Jozo Grovt salt utan jod 2 msk senapsfrö dillkronor. En ättikslag kan vara söt eller salt. I …. Du blandar snabbt ihop ättiksprit, vatten och socker och låter gurkan bekanta sig med aromen ett par timmar. Gör så här: Skala och skär slanggurkan i tunna skivor. Recept på mycket god färsksaltad gurka, saltgurka från Östergötland. Tillagningstid: 1 timme 15 minuter. 6 portioner. Receptet har sparats. Görs med vanlig slanggurka, ättika, socker och salt. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Blanda en lag av ättikssprit, vatten, socker och salt. Recept på inlagd saltgurka som du gör själv. Oavsett vilket ord du föredrar så är sanningen att man kan ha pickles till så gott som allt. Men så länge är dom inte kvar utan går åt mycket fortare än så. 🙂 Detta tog ungefär 10 minuter att göra och salthalten är naturligtvis ….

Det är inte alls svårt att lägga in gurkor själv och oj så gott det blir. Här har jag valt att laga en hel slangurka och då blir det till 6 portioner. Min bloggvän Charlottas Pappa har ett recept som man kan. Jag är ingen storätare av inlagd gurka men när jag har leverpastej på smörgåsen så måste det vara inlagd gurka på. Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Skölj och borsta gurkorna rena med en mjuk borste. Salta på gurkskivorna och låt vätska av något i ett durkslag. Blanda vatten, ättika och socker, vispa tills sockret har löst sig. Använd osthyvel när du skivar dom, då blir dom lagom i tjocklek. När gurkan är klar att dukas fram blandar du i dill och du har ett fulländat tillbehör! Skär av ändarna på gurkorna och hyvla i tunna, tunna skivor med osthyvel eller mandolin och lägg i en skål. Lika gott på frukostmackan som till köttbullarna! Dela. Spara. INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR Ingredienser. Blanda ättika, socker, vatten, peppar och salt i …. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Pressa bort överflödig vätska och lägg gurkan i en bunke. Ja jag brukar göra inlagd gurka dels som pressgurka eller dels som vanligt recept enligt Perstorp eller Winborgs.

Inlagd gurka – Receptfavoriter se

Skivad slanggurka inlagd i ättikslag smaksatt med senapsfrön ger god smak till gurkan. Börja med att rengöra, skiva upp och finfördela dina grönsaker. Dagen till ära har jag slanggurka, vanligast är att man använder västeråsgurka om man lägger in gurkor. Lagas med vanlig slanggurka som skivas och läggs i en sötsur lag. Det är både enkelt och går snabbt att göra. Riktiga skrytburkar blir det, och man känner sig otroligt duktig och som en riktigt klämmig husmor eller husman. Det här är en inläggning gjord med ättika vilket är det enklaste när man gör egna inläggningar samt att det ger en lång hållbarhet. Här hittar du ett enkelt recept på inlagda gurkor. Friskt och syrligt är det ett perfekt tillbehör. Utveckla socialt ansvar Bygga konkurrensfördelar Reducera. Gott till kött. 1. Skiva gurkan tunt, klipp persiljan varva gurka och persilja i burkar Blanda socker, salt, ättika och kallt vatten i en skål, rör tills allt har löst sej. Saltgurkan ska ligga i ättikslagen …. Inlagd västeråsgurka är enkelt att göra och gott att äta. Inlagd Smörgåsgurka. 20 augusti 2017 – 10:46 / Gå bort- presenter, Tillbehör 11 kommentarer. Att lägga in sommaren på burk, visst är det ljuvligt. Jag försöker att ta tillvara på allt jag kan. Hittills har det blivit 10 liter jordgubbssaft, många burkar sylt – både jordgubb och hallon. Här kommer ett recept på inlagd gurka ni bara måste göra om ni har runt 2 kg slanggurka. Jag har provat att halvera receptet när jag bara haft runt 1 kg gurka och det har blivit bra då med. Det är dessutom barnsligt enkelt att lägga in sin egen gurka och ännu bättre är att det blir mycket godare och man slipper konserveringsmedel. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Varva gurkskivorna med senapsfrö och dillkronor i glasburkar. Det enda är att gurkan blir lite mjuk efter några dagar, men det blir ju även fabrikstillverkad gurka. Det är så här års jag och många fler drabbas av husmorsfeber och det riktigt kliar i fingrarna att få göra sylt, mos, baka äppelpajer, plocka svamp och fylla frysen och skafferiet. Stick några hål runtom varje gurka med t ex en stoppnål eller en provsticka; Lägg gurkorna i en skål och blanda samman saltlagen. Behövs mer saltlag så gör lite till och häll på. Häll på ättika, socker och vatten och till sist lite salt.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *